Advertorial
Fibromyalgie De Fibromyalgie community van België & Nederland

Start het jaar geweldig: 5 goede voornemens voor mensen met Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij mensen lijden aan chronische pijn en vermoeidheid. Het is op sommige momenten moeilijk om te leven met fibromyalgie, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om je symptomen te verminderen en je levenskwaliteit te verbeteren. Hier zijn vijf goede voornemens om het nieuwe jaar op een gezonde en pijnvrije manier te beginnen:

1. Neem meer rust:

Het is belangrijk om voldoende rust te nemen om je energieniveau op peil te houden en te voorkomen dat je overbelast raakt. Probeer regelmatige rustmomenten in te plannen tijdens de dag en zorg voor een vast ritme. Elke dag op hetzelfde moment opstaan en gaan slapen, is een eerste stap richting een betere nachtrust en dus meer energie.

2. Zoek sneller professionele hulp:

Blijf niet zitten met je pijn. Daar doe je jezelf en je lichaam geen plezier mee. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als je lijdt aan fibromyalgie. Dit kan in de vorm van fysiotherapie, massage of medicijnen zijn. Het is ook belangrijk om een arts te raadplegen als je andere gezondheidsproblemen ervaart die je symptomen kunnen verergeren.

3. Volg een gezonde levensstijl:

Een gezonde levensstijl kan helpen om de symptomen van fibromyalgie te verzachten en te verminderen. Dit betekent dat je moet proberen om voldoende te bewegen, te voorkomen dat je te veel stress ervaart en om gezonde voeding te eten.

Interessante tip uit de Fibromyalgie community (trending)

Voedingssupplementen zijn zeker aangeraden. Ze helpen je om je noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen en vullen eventuele tekorten aan. Een populair voorbeeld hiervan is Fibromine. Dit supplement is een alles-in-1 capsule die boordevol vitaminen zit én die speciaal gecreëerd is om de gezonde werking van je spieren en gewrichten te bevorderen. Ideaal dus voor fibromyalgiepatiënten!

Tip: lees alle reacties op Facebook:

4. Zoek steun:

Het kan moeilijk zijn om te leven met fibromyalgie, en omdat de aandoening meestal niet zichtbaar is, snappen buitenstaanders vaak niet hoe je je voelt of hoeveel pijn je hebt. Het is dus belangrijk om steun te zoeken van vrienden, familie en andere mensen die ook lijden aan deze aandoening. Zoek een steungroep in je omgeving of op sociale media of neem contact op met een professional om te praten over hoe je je voelt. Je mentale gezondheid is minstens even belangrijk!

5. Probeer stress te verminderen:

Stress kan namelijk de symptomen van fibromyalgie verergeren, dus het is belangrijk om je stressniveau zo laag mogelijk te houden. Probeer ontspannende activiteiten te doen, zoals yoga of meditatie, of ga vaker eens naar buiten en geniet van de natuur. 

Als je lijdt aan fibromyalgie, is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is. Door deze tips te volgen, kan je leren omgaan met de aandoening en een beter leven te leiden. Samen tegen fibromyalgie! 

Zie ook de populaire Fibromyalgie groep op Facebook >> 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Press ESC to close